Drugo Hrana Lifestyle Recepti Superživila Zdrava hrana Zdravje

Slabokrvnost, zakaj?

Marsikdo se je že znašel v situaciji, ki se imenuje slabokrvnost oziroma anemija. Se najdejo ljudje, ki mogoče še nikoli niso bili slabokrvni, so pa tudi ljudje, ki so vsake toliko časa slabotni in vedno nekje izgubljajo železo kar privede do slabokrvnosti. To bolezensko stanje nastane zaradi zmanjšanje skupne količine hemoglobina v organizmu. Veliko pogosteje se ta težava pojavlja ženskam, predvsem zaradi menstruacije, saj tam izgubijo nekaj krvi, za razliko od moških ki recimo nimajo menstruacije in nikjer ne izgubljajo krvi.

Rezultat iskanja slik za slabokrvnost

Jaz sem bila že leta nazaj, še kot otrok slabokrvna, mi je primanjkovalo železa, vedno se mi je vrtelo in sem imela občutek, ko se vstanem in ko se mi zvrti, da bom padla skupaj. Potem se je moja zdravnica odločila, da sem jemala neke tablete, da sem dobila dovolj velik vnos železa v svoje telo. Nato se je to pozdravilo je prišlo železo na svojo vrednost in hvala bogu od takrat dalje nisem več imela težav s slabokrvnostjo. Predvidevam, da je krivo to da nimam teh težav, da jem mnogo bolj zdravo, raznoliko, in zaradi tega dobim v svoje telo vse vitamine, minerale in podobno kar pač telo potrebuje, da lahko živi. Se vam ne zdi včasih tako, smešno, kako moremo skoz gledat kaj jemo, da dobimo te pa te pa une vitamine, minerale, vlaknine, in podobno?

Zakaj živimo se včasih sama vprašam, pa ne moremo jesti in delati kar nam srce poželi. Kajti, če ne bomo jedli določenih stvari, oz. ne bomo niti jedli prehranskih dopolnil, če nečesa ne jemo in da s tem napolnimo telo, nam bo vedno nekaj primanjkovalo in ali se nam bo vrtelo, ali nam bo slabo skoz, ali nas bo kaj bolelo, vedno bo nek pokazatelj, da z nami nekaj ni v redu, a ni res? Včasih moremo biti pravi roboti in si že skoraj vsak dan pisat kaj moremo ob določeni uri pojesti, da nam bo šlo skozi dan vse to kar bi naj mogli. Kar težko je včasih vse skupaj a ni?

Rezultat iskanja slik za slabokrvnost

Mogoče ti bo všeč tudi ...