Magnezijev klorid je vrsta minerala
Zdravje

Magnezijev klorid se pridobiva z izparevanjem morske vode

Magnezijev klorid je vrsta minerala, ki se pridobiva z izparevanjem vode. Cenjen je predvsem zaradi svojih izjemnih lastnosti, ki krepijo naše zdravje in vitalnost. Tovrstni mineral prav tako zavira proces staranja, ne nazadnje je zelo učinkovit zoper okužb.

Na sploh je magnezij nujno potreben za dobro presnovo, zdravje živčnega sistema, za celično energijo, zdrave mišice, kosti ter zobe. Potrebujemo ga za uravnavanje krvnega sladkorja in krvnega tlaka. Pospešuje sistem presnove, v obliki magnezijevega klorida pa je dovolj učinkovit tudi v boju proti okužbam.

Odlična pomoč za nadzorovanje telesne teže in holesterola v krvi

Magnezijev klorid učinovito pomaga tudi pri nadziranju telesne teže in holesterola v krvi, ker ima vlogo pri presnovi beljakovin, škroba in maščob. Prav tako je njegovo delovanje vezano na delovanje jeter in žleze ščitnice. Tovrstni mineral se odlično obnese tudi pri izboljševanju sluha, vida in zdravja ustne votline.

Magnezijev klorid
Magnezijev klorid v telesu vzpostavlja mineralno ravnotežje

Dobri viri magnezijevega klorida

V tradicionalni prehrani se magnezij nahaja v obliki ionov, zato se šele v želodcu pretvori v magnezijev klorid. Če pa želite do takšne oblike priti hitreje, ga lahko zaužijete v obliki prehranskega dopolnila.

Video: Jejte teh 6 živil bogatih z magnezijem

Če našemu telesu primanjkuje magnezija oziroma magnezijevega klorida, to lahko vodi do številnih težav, na primer do previsokega krvnega tlaka, nepravilnega delovanja jeter ter ledvic, migren, srčno-žilnih bolezni. Ob pomanjkanju se neredko pojavijo tudi bakterijske in glivične infekcije, izguba apetita, slabost, utrujenost, nepravilno delovanje mišičnega in živčnega sistema. Vse to se lahko odraža tudi v obliki odrevenelosti, krčev, napadov in nenormalnega srčnega utripa.

Kaj magnezij vzpostavlja v telesu

Magnezijev klorid v telesu vzpostavlja mineralno ravnotežje, ureja aktivnost mišic, pomaga pri krčih, podpira pravilno delovanje srca, daje energijo, izboljšuje presnovo. Prav tako je odlično sredstvo proti stresu in depresiji. Pomaga zniževati holesterol, učinkovito uravnava delovanje črevesja.

Za magnezijev klorid je značilno tudi to, da pomaga pri  arterosklerozi, saj pomaga čistiti kri, pri težavah s hemeroidi in prostato. Krepi imunski sistem, pomlajuje možgane, pomaga pri gibljivosti sklepov.

Dobro pa je vedeti, da magnezijevega klorida ne smejo uživati ljudje, ki imajo okvaro ledvic, razjede na želodcu, nosečnice, pa tudi tiste osebe, ki so dehidrirane ali alergične na tovrstni mineral.

Mogoče ti bo všeč tudi ...