Drugo Lifestyle Zdravje

Vzami si čas zase! NUJNO

OsebnoTrenerstvo.net ti omogoča, da spremeniš svoj stil življenja. Današnji tempo življenja je samo hitenje, nikoli ni časa za nas same, za naše telo, za naš počitek, za naše veselje. Vedno gledamo, da naredimo v službi vse, da osrečimo druge, da naredimo tisto, ono, tretje, nikoli pa si ne vzamemo časa zase. Se sprašuješ, joj, zakaj nimam nič moči, zakaj sem venomer tako utrujen/-a, hočem biti bolj fit, ampak joj ne morem, ne znese mi, imam toliko vsega. No, enkrat bo potrebno narediti tisto črto in se nečemu odreči in si narediti tisto urco ali dve, ki bosta namenjeni le vam osebno.

Kot prvo, vi se boste zaradi tega bolje počutili telesno, kot drugo, ves stres, ki nastaja čez dan pozabite malce nanj, ker se fokusirate v tem primeru na vas, vaše počutje in zadovoljstvo, kot tretje pa zadihali boste malo in to je res dobro za vas.

Kako nastajajo bolezni? Nastajajo samo in izključno zaradi stresa, ker si ne znamo vzeti časa zase. In venomer neko razmišljanje in jeza, nemir, vse to se nabira v nas in enkrat more nekje ven vdariti, to pa je žal izključno naše zdravje. Kdaj ste si vzeli čas zase vsaj pol urce in prebirali kakšno revijo in spili kavico v miru? In to samo pol urce! Kdaj ste si vzeli čas in šli na pohod v naravo, nekam na mirno, se tam na cilju lepo vsedli, morda vlegli na travico in zadihali, pogledali v nebo, poslušali ptičke in se samo sprostili, ter si rekli na cilju si bom privoščil/-a še kosilce in to bo tistih par urc zame, ko popolnoma odklopim vse, čisto vse okrog mene?

No, če so odgovori na vse to negativni, da že dolgo nič nekaj osnovnih stvari ni bilo, potem je čas za neko korenito spremembo, ni tako? Dajte si en mesec in pojdite samo v naravo, meditirajte, berite, pojdite v fitnes in videli boste razliko med prej in potem, kajti telo bo malce bolj sproščeno, ne bo že od samega jutra venomer v krču in razmišljanju. Spremenite svoj vsakdan in videli boste, da se boste počutili bolje, bolj boste srečni, samozavestni in z večjim veseljem boste šli v vsak nov dan!

Mogoče ti bo všeč tudi ...