Espadrile so zelo udobne
Moda

Z espadrilami v hipu pričarate občutek Sredozemlja

Espadrile že vrsto let veljajo za vrsto ljudskega obuvala, s katerim je korak dovolj udoben tudi v manj udobnem času. Sicer pa takšna obutev v hipu pričara občutek Sredozemlja, zato je med uporabniki še toliko bolj priljubljena.

Espadrile so prav tako velik dokaz za to, da smo lahko obenem obuti lepo pa tudi dovolj udobno. Svet z njimi se zdi veliko bolj prijazen ter seveda tudi mehkejši.

Zgodba o espadrilah je precej dolga

Ste vedeli, da so se prve espadrile nosile že pred več 4000 leti, in sicer na Pirenejskem polotoku? Kljub dolgi zgodovini pa se njihova zasnova ni kaj dosti spremenila. Še dandanes je njihov podplat izdelan iz zvite jutovinaste vrvi ali pa iz drugih vrst naravnih vlaken. Preostali del obuvala je narejen iz platna, najpogosteje iz lanenega.

Espadrile za ženske
Ženske espadrile

Največ espadril je izdelanih v Evropi. Zaradi zračnosti in lahkega koraka so najbolj priljubljene v celotnem sredozemskem prostoru. V Grčiji na primer najdemo kar nekaj prodajaln, kjer izključno prodajajo samo espadrile. Za potrebe večjih množic pa jih nekaj milijonov na leto izdelajo tudi v Aziji.

Ljubka preprostost espadril očara tudi zahtevnejše in premožnejše kupce

Espadrile so praviloma cenovno precej dostopno obuvalo. Je pa res, da so ponekod na ogled postavljene tudi takšne, ki dosežejo visoko ceno – tudi do 500 evrov. Na sploh pa med ljudmi veljajo za enega od najbolj ljubkih obuval na sploh, ki lahko popolnoma navdušijo tudi zelo zahtevnega kupca ali pa kakšnega petičnega.

Svojo ljubkost navadno espadrile dosežejo prav z barvnim odtenkom. Nekateri so še posebej mikavni, a to je odvisno zlasti od okusa posameznika. Na voljo so tudi pisane in takšne z najrazličnejšimi modernimi vzorci in motivi.

Prvotno ležerna obutev za prosti čas

Sicer pa so bile espadrile v določenem obdobju neredko označene tudi kot ležerna obutev za prosti čas. Vemo pa, da v tem hipu dosegajo visoke meje glamuroznega. Odete so lahko namreč tudi v bleščice, različne metalik odtenke z visokim sijajem ter posute s kamenčki in živobarvnimi vezeninami z etno pridihom.

Na sploh pa se takšna vrsta obutve odlično poda še posebej h kratkim hlačam. Za pohajkovanje po mestu torej ne potrebujete prav nobene druge vrste obutve.

Mogoče ti bo všeč tudi ...