Razstrupitev telesa – na naraven način.

Zeolit v prahu je našel pot v domove ljudi že pred nekaj stoletji. V zadnjih letih je postal izjemno popularen zaradi svojih razstrupljevalnih lastnosti in se uporablja kot prehransko dopolnilo po celem svetu. Kljub temu, da se je nemogoče izogniti vsem škodljivim vplivom iz okolja, je mogoče s to naravno snovjo revitalizirati telo in povrniti zdravje, zaradi česar velja kot eden izmed najbolj zaželenih naravnih dodatkov.

 

Kaj je zeolit?

Ime zeolit izvira iz grščine in pomeni (»zeo« – vreti, vroč in »lithos« – kamen) »vroči kamen«. Zeolit izhaja iz naravnih usedlin vulkanskega pepela in spada med minerale. Po strukturi se razlikuje od drugih glin, saj se v vodi ne raztaplja in ima veliko višje kapacitete ionske izmenjave. Najpomembnejša lastnost zeolita je njegova zmožnost absorpcije amoniaka in težkih kovin ter zaustavljanje zunanjega sevanja.

 

Zakaj potrebujemo zeolit?

Mnogo okoljskih dejavnikov slabo vpliva na naše zdravje. Med najnevarnejše, ki jih poznamo, spadajo strupi in toksini, ki jih vnašamo v telo preko prehrane. Ti se žal nahajajo v naših telesih v nezanemarljivih količinah. Dobra novica pa je, da lahko njihov negativni vpliv zmanjšamo oziroma celo popolnoma izničimo ter si s tem povrnemo zdravje. Zeolit je naravni mineral, ki velja za odličnega razstrupljevalca. Iz telesa odstranjuje strupe in veže proste radikale, s čimer pozitivno vpliva na zdravje našega telesa.

 

Zeolit je najboljše uporabljati s kozarcem vode.

Kako zeolit deluje?

Zeolit ima naravni negativni naboj, ki privlači in veže veliko različnih plinov, kemikalij, težkih kovin ter nizkoenergijskih radioaktivnih snovi. Ima posebno strukturo, ki je podobna satovju, kjer se vezane strupene snovi zlahka ujamejo in se tako izločijo iz telesa. Njegova osnovna struktura se pri prehodu skozi naše telo ne spremeni, kar pomeni, da ga nespremenjenega izločimo preko prebavil. Z uravnavanjem pH v telesu, deluje zeolit protimikrobno, saj preprečuje rast in razmnoževanje mikrobnih celic.

 

Jemanje zeolita je priporočljivo:

 • ob zakisanosti telesa
 • kot podpora pri zdravljenju bolezni kopičenja težkih kovin v telesu
 • za zaščito pred prevelikim vplivom sevanja (npr. kemoterapija, radioterapija, okoljske katastrofe s sprostitvijo sevanja ..)
 • kot podpora ob zdravljenju hude nenadne ali dolgotrajne diareje
 • pri gastrointestinalnih težavah, kot je napihnjenost
 • pri težavah povezanih s kopičenjem amoniaka v telesu
 • za čiščenje krvi
 • za krepitev imunskega sistema
 • kot podpora pri zdravljenju kroničnih bolezni
 • ob drugih težavah neznanega izvora (kot je na primer utrujenost, slabo vsakodnevno počutje..), ki so lahko posledica preobremenitve telesa s toksini

 

Preberite tudi članek >> Zakaj jemati prav Zeolit?

 

Je varno uživati zeolit?

Da. Tudi v visokih dnevnih dozah je zeolit popolnoma varen in nima stranskih učinkov. Kot varnega ga priznava tudi FDA (ameriška Agencija za hrano in zdravila). Naravni minerali, ki jih vsebuje zeolit se ob prehodu skozi naše telo ne spreminjajo, temveč nase vežejo težke kovine in toksine ter razstrupljajo telo.

 

Kdaj je moč zaznati učinke zeolita?

Zeolit zmanjša škodljive učinke toksinov in ostalih škodljivih snovi postopoma. To pomeni, da se stanje po rednem jemanju izboljšuje iz dneva v dan. Večina oseb poroča o pozitivnih spremembah že takoj po zaužitju zeolita. Hitro se izboljša predvsem razpoloženje ter poviša dnevna zaloga energije. Nekoliko kasneje sledijo spremembe na ostalih nivojih, ki jih opazujemo individualno, v odvisnosti od prej prisotnih težav.

Če imate tudi vi občutek utrujenosti, pomanjkanja volje oziroma ste preoznali znake zakisanosti svojega telesa, priporočamo jemanje Zeolita. Na trgu obstaja veliko različnih ponudnikov in prodajalcev zeolita, vendar izstopata le dva. Zeus Zeolite in Zeolit Mineral od Vitae Aeternum, saj imata opravljene vse potrebne certifikate in testiranja.

komentarji 4

 1. Tilen Bob 22. 6. 2017
 2. Ves na 22. 6. 2017
 3. vsevednezz4 22. 6. 2017
 4. mama marjana 22. 6. 2017

Napišite komentar