Drugo Lifestyle Luksuz

Po kakšni ceni lahko dobite toplotno črpalko?

Če ste kdaj razmišljali o alternativnih virih ogrevanja, ki ne vključujejo sežiganja goriv, kot sta kurilno olje ali plin, potem ste se zagotovo že srečali s toplotnimi črpalkami. Slednje veljajo za najbolj energetsko učinkovit način ogrevanja doma, saj toplotno energijo za delovanje pridobivajo iz okolja: vode, zemlje ali zraka.

Večina toplotnih črpalk je izjemno učinkovitih – z njimi lahko pridobite do trikrat več toplote kot iz navadnih električnih ogrevalnih sistemov. Potrebno se je zavedati, da so toplotne črpalke dolgoročna investicija. Stroški nakupa in montaže so v večini primerov nekoliko višji v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi. A investicija v toplotno črpalko se vam bo že po parih letih poznala pri stroških ogrevanja.

Rezultat iskanja slik za kronoterm toplotna črpalka

Cena toplotne črpalke je sicer odvisna od vrste črpalke. Toplotne črpalke zrak/voda so najugodnejše, saj imajo najnižjo ceno, so enostavne za montiranje in vzdrževanje. Najdražje izmed vseh so črpalke voda/voda, a so hkrati energetsko najučinkovitejše. Cene črpalk se tako lahko gibljejo med 5.000€ do okoli 25.000€, pri čemer je za nakup mogoče dobiti tudi subvencijo.

Mogoče ti bo všeč tudi ...