Drugo Lifestyle Luksuz

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko je še cenejša investicija kot sončni kolektorji

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko ki jo ponuja slovensko podjetje Kronoterm je še ugodnejša kot uporaba sončnih kolektorjev, saj omogoča več kot štirikratni prihranek pri stroških segrevanja.

Stroški, za ogrevanja sanitarne vode so takoj za ogrevanjem objekta na drugem mestu v družinskem proračunu. Kakšen je najenostavnejši način za zmanjšanje stroškov. Podjetje Kronoterm je na podlagi razvoja, ki poteka že od leta 1976, prišlo do dognanja, da je najbolj ekonomična rešitev črpalka za ogrevanje sanitarne vode. Toplotna črpalka je najboljša rešitev med vsemi ogrevalnimi sistemi in ne zahteve velike začetne investicije.

Slika 1: Ogrevanje sanitarne vode na primeru štiričlanske družine.

 

Črpalka za sanitarno vodo je pri podjetju Kronoterm na voljo v več različnih izvedbah. Za najzahtevnejše uporabnike je na voljo črpalka za sanitarno vodo ECO WP2 LF-202E | WP2 LF-302E, ki omogoča visoko učinkovitost in enostavno upravljanje z grafičnim LCD zaslonom. Če uporabnik išče optimalno sredino med stroški investicije in visoko učinkovitostjo je zanj prava rešitev črpalka za sanitarno vodo SILVER WP2 LF-202S | WP2 LF-302S. Tretja možna rešitev je STAR WP2 LF-202B, WP2 LF-302B , ta črpalka za sanitarno vodo pa je namenjen gospodinjstvom s predhodno vgrajenim bojlerjem.

 

Črpalka za ogrevanje sanitarne vode na voljo tudi v različnih velikostih

Razlikujemo tudi med modeli namenjenimi za manjše uporabnike (S1), večje uporabnike (S max) in za uporabnike z že obstoječim bojlerjem (S T). Model S1 ne potrebuje veliko grelne vode. Obstaja tudi rešitev za tiste največje porabnike tople vode? To je črpalka za ogrevanje sanitarne vode S max, z grelno močjo 8 kW in možnostjo daljinskega upravljanja s CLOUD Kronoterm aplikacijo.

Kronoterm pa je pripravil tudi rešitev za tiste, ki imajo dovolj dober obstoječ bojler. To je model S T, ki se lahko priključi kar na steno.

 

VIDEO 1: Črpalka za ogrevanje sanitarne vode Kronoterm

https://www.youtube.com/watch?v=g1I7MDLLaxk

Mogoče ti bo všeč tudi ...