Katera krema je najbolj primerna za poškodovano in občutljivo kožo?

Izpuščaji, atopična koža, luskavavica, dematitis, ekcemi, glivične okužbe ali celi multipla skleroza… vse to naredi našo kožo poškodovano, občutljivo ter v večini primerov tudi bolečo. Ampak, kaj je pravzaprav prava rešitev za te težave?

Koža je naš največji organ in bi jo morali negovati vsak dan, na kar pa velikokrat pozabimo. Pozornost ji namenimo šele takrat, ko so se težave že pojavile, ter jih z raznimi navadnimi kremicami za nego kože (kot so Eucerin, Solea,…) več ne moremo odpraviti. Potrebno je izbrati bolj specifično in kakovostno mazilo oziroma terapijo.

Ampak, preden se dotaknemo tega, kaj lahko pomaga naši koži, moramo poznati njeno sestavo in katere hranilne sestavine so glavni vir lepote naše kože.

Sestava kože

Nega poškodovane in boleče kože

Koža je sestavljena iz 3 delov, vrhnjice, usnjice in podkožja. Kadar je poškodba le površinska, lahko težave odstranimo z negovalnimi kremami. Če pa je poškodba globja in pride tudi do usnjice ali podkožja, pa postane tudi boleča. V tem primeru nam navadne negovalne kreme ne bodo več pomagale. Da naša koža ponovno pridobi lesk, sijaj in zdrav izgled, potrebuje veliko gama-linolejske kisline, folno kislino in  vitamine A, B, C in E, katere skrbijo za regeneracijo kože.

Pri izbiri primerne kreme za vašo kožo je pomembno, da veste kakšen tip kože imate (suho, občutljivo, mastno,…) ter na podlagi tega izberete pravo kremo. Priporočamo, da si pred nakupov previdno preberete sestavo in vzamete le tiste iz naravnih sestavin.

V zadnjem času je vedno več govora zadovoljnih uporabnikov o mazilu Vitae Aeternum, ki je obogateno z Vitamini A, B, C, E, omega (3, 6, 9), hkrati pa vsebujejo tudi beta-sitosterol, ki zmanjšuje iritacijo, razdraženost in pordelost kože. Zanimivost pa je tudi ta, je mazilo Vitae Aeternum 100% naravno in pridelano v Sloveniji.

Nega kože s hrano

Na našo kožo vpliva tudi izbira hrane ter zunanji dejavniki. Priporočamo vam, da se izogibajte uživanju snovi, ki dražijo kožo – kava, črni čaj, alkohol, močne začimbe, vroča hrana. Veliko pa lahko pripomorete, če boste v telo vnesli pomembne sestavine – vitamin C, polnozrnata živila, pitje naravne vode, uživanje jajc, rib,..

Kaj je najslabše za našo kožo

Najslabše, kar lahko naredimo naši koži je, da je ne negujemo ter ne ukrepamo pravočasno, če je poškodovana. Še slabše pa je, če zelo poškodovano in bolečo kožo negujemo le z klasičnimi negovalnimi kremami. Poškodovana in razdražena koža potrebuje več nege, zdravljenje, vitamine in sestavine, ki jih v klasičnih negovalnih kremah ne dobimo. Prav v teh primerih je potrebno uporabiti bolj kvalitetne in za našo kožo hranljive kreme, kot je recimo CBD mazilo.

Zgornji tip mazila vsebuje preko 1060 biološko aktivnih sestavin in zelo pomaga pri težavah, kot so dermatitisu, luskavici, seboreji, ekcemih, glivičnih okužbah, hudih izpuščajih in celo hemeroidih.

komentarji 3

  1. Peter 19. 5. 2017
  2. milena kranjs 19. 5. 2017
  3. g. nenzani 19. 5. 2017

Napišite komentar