Drugo Lifestyle Luksuz

Kakšen posteljni okvir izbrati?

Pravilna izbira postelje ima lahko ogromen vpliv na kakovost vašega spanja in s tem na vaše počutje in zdravje. Seveda ni pomembno le, kakšen posteljni okvir izberete, ampak od celotnega paketa, tudi od izbire posteljnega poda ter vzmetnice. Vseeno pa se udobno spanje začne pri osnovi, torej pri posteljnem okvirju.

Na trgu je izbira postelj zares velika. Posteljni okvirji so na voljo v različnih dimenzijah, na voljo so različni tipi in različni slogi. Najbolj pogoste so lesene postelje. Lahko so izdelane iz masivnega lesa, običajno je to bukov les. Za takšne postelje je značilna velika trdnost, dolga življenska doba, cena pa je močno odvisna od samega sloga izdelave. Preprostejše postelje so lahko zelo ugodne, tiste bolj stilsko dovršene pa so lahko tudi zelo drage. V drugo skupino lesenih postelj spadajo tiste izdelane iz ivernih plošč. Takšen način izdelave omogoča ogromno različnih oblik, cena takšnih postelj pa je običajno nižja. Nekateri proizvajalci višjega cenovnega razreda postelje izdelujejo tudi is MDF plošč, ki je močnejša različica ivernih plošč, včasih pa so določeni elementi izdelani tudi iz masivnega lesa (npr. noge). Pri lesenih posteljah je zelo pomembno, kakšno okovje je uporabljeno pri izdelavi. Na hitro lahko trdnost postelje preverimo na vogalih, ki so pravilom ojačani z močnimi jeklenimi kotniki.

Rezultat iskanja slik za bed

V zadnjem času so zelo priljubljeni tudi različni tipi oblazinjenih postelj. Že dolgo časa so na trgu prisotne tako imenovane francoske postelje, za katere je značilno, da so sestavljene iz osnovnega okvirja, na katerega je s posebnimi škarjami pritrjena vzmetnica, ki se dvigne in pod njo se nahaja okvir. Vzmetnica je praviloma tapicirana v enak material kot osnova postelje. Poznamo pa tudi oblazinjene posteljne okvirje, v katere lahko normalno kot v lesen okvir vstavimo posteljni pod ter vzmetnico po svoji izbiri.

Pri izbiri postelje je pomembno tudi, da predvidimo, koliko prostora imamo za shranjevanje. Če potrebujemo dodaten prostor za shranjevanje, je pametno, da izberemo posteljo, ki ima bodisi zaboj ali pa predal.

Mogoče ti bo všeč tudi ...