Drugo Lifestyle Luksuz

Izbira gostovanja za spletno trgovino

Če želimo prodajati izdelke preko spleta, moramo imeti registrirano podjetje in izdelano spletno trgovino. Eden izmed osnovnih stvari sta tudi izbira gostovanja za spletno trgovino in izbira domene. Domena je ime spletne trgovine, zato moramo dobro premisliti, kakšno domeno bomo registrirali, preveriti je potrebno tudi, da je le ta še prosta, saj jih je veliko oz večina dobrih že zasedenih. Naša domena mora biti enostavna, prepoznavna in hitro zapomnljiva, da si jo bodo naši kupci lahko zapomnili in jo priporočili drugim.

Rezultat iskanja slik za Izbira gostovanja za spletno trgovino

Recimo, če bi preko spleta prodajali BIO domače marmelade, bi se lahko odločili za domeno www.BIO-marmelade.si. Druga opcija bi bila, registracija domene na našo blagovno znamko. Recimo če se našemu podjetju reče Marmeladko, bi lahko tudi registrirali domeno www.marmeladko.si. Vsekakor bi imela registracija domene na ime našega podjetja veliko prednosti, saj ne bi imeli konkurence na drugih končnicah domene (recimo konkurenca bi lahko imela vseeno tudi domeno BIO-marmelade.com, ki pa je zelo podobna naši domeni, ki ima končnico .si). Zraven izbire dobre domene je pomembno tudi kvalitetno gostovanje.

Zato priporočamo, da izberete preverjenega slovenskega ponudnika. Od gostovanja je ogromno stvari odvisnih, predvsem delovanje vaše spletne trgovine in dostopnost le te – pomembno je, da je spletna trgovina non-stop dostopna. Če pa pri gostovanju „šparamo“ pa lahko pride do izpadov in naša trgovina ne bo dostopna obiskovalcem ali pa bo delovala zelooo počasi. Tako lahko izgubimo kupce in s tem imamo avtomatsko manjši promet.

Mogoče ti bo všeč tudi ...